Общество, политикаВсички автори
Джъстин Трюдо и чорапната дипломация (Българи в Канада)
Джъстин Трюдо и чорапната дипломация

Автор: От интернет - МаГИ
Категория: Канада


Trudeau и Macron на среща на Г7 в Сицилия 26 May 2017
Trudeau и Macron на среща на Г7 в
Сицилия 26 May 2017

Джъстин Трюдо (JT) винаги е в новините за едно или друго нещо. Той изглежда не само добре - облекло и външен вид, но славата му се носи по света като изобретател на "чорапната дипломация". Шарените му чорапи са негова запазена марка, доволен е да ги показва, като по този начин изразява послания: по политическа, социална или дори лична причина.


Среща на НАТО 25 май 2017. JT се хвали на Merkel- с чорапите си
Среща на НАТО 25 май 2017. JT се
хвали на Merkel с чорапите си

Джъстин Трудо е истинската любов на политическия свят. Канадският премиер е млад, елегантен и има привързаност към чорапи "фантази". На снимката JT впечатлява г-жа Меркел с НАТО-тематичните си чорапи, сред присъстващи на срещата на върха на организацията. Представяте ли си, едни само чорапи счупват студения протокол на такава сериозна среща?!


Среща на Търговската камара на 31 март 2016 в САЩ
Среща на Търговската камара на
31 март 2016 в САЩ
В Давос 2016г
В Давос 2016г, малки зелени черепи


Човекът има стил. Шик чорапите на Трюдо завладяват международното внимание. Фотографът на "Ройтерс" Гари Камерън показва отблизо многоцветните чорапи на Трюдо с черепи и кости, които той е носил на среща на Търговската камара на 31 март 2016 в САЩ. Какво е искал да каже с това? Колкото по-шарено толкова по-добре. Шарено като многообразието на самата търговия.

Черепите са само една от темите на Трюдо. Той ги избира и за друго видно събитие. В Давос 2016г, Трюдо носи бордо чорапи с малки зелени черепи и кости по тях, с което по остроумен начин (може би) е искал да напомни за на моменти надутите дискусии в швейцарския курорт.

С премиера на Ирландия - Енда Кени (4 май 2017)
С премиера на Ирландия - Енда Кени
(4 май 2017)
Bloomberg Global Business Forum (20 сеп 2017)
Bloomberg Global Business Forum (20 сеп 2017)

След чорапи на цветни ивици и петна (надлежно публикувани от GQ - американско списание за мъжка мода стил и култура), министър-председателят на Канада решава да използва темата на играта в стилните си чорапи. На среща с премиера на Ирландия - Енда Кени (4 май 2017), Трюдо носи чорапи "Междузвездни войни", единият в синьо и сиво с R2D2, а другият в златно и черно изобразяващ C3PO.

Разбра се, че Джъстин Трюдо е фен на "Междузвездни войни", и тази любов се отрази отново в чорапите му. След дроидите, се появи с чорапи "Чубака", които се подаваха под официалния му панталон по време на панелна дискусия в Bloomberg Global Business Forum (20 сеп 2017).

В предаването "На живо с Кели и Раян" на 5.6. 2017
В предаването "На живо с Кели и Раян"
на 5.6. 2017, патриотичните чорапи
Премиер министърът на Канада има и патриотични чорапи. Носи ги на националния ден на Канада и на първото министерско заседание на кабинета си. Макар, че хората обичаме забавлението, има нещо повече в удоволствието и начина по който JT избира чорапите си. Това сигнализира до известна степен и принадлежност. Чорапите са важно нещо в корпоративната мода и култура. Силиконовата долина отдавна предпочита цветните чорапи като начин за демонстриране на бунт срещу корпоративния контрол. Сега Отава прави същото.Лилави чорапи на жълти гумени патета

Oчевидно премиерът JT не понася протоколните черни чорапи. Последният световен икономически форум (25 яну 2018 г) в швейцарския курортен град Давос се оказа чудесен повод за нови свежарски чорапи и Трюдо не разочарова. По време на срещата си с носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсафзаи, той се появи с изряден тъмносин костюм, светло синя риза и... лилави чорапи на жълти гумени патета. Някои се забавляваха, други бяха засрамени от тази смелост, но е факт, че отново всички говорят за чорапите на канадския премиер. Малала е почетен гражданин на Канада, а разговорът между двамата е бил как да се помогне на образованието за момичета в мюсолманските страни. Сериозна тема със сериозна събеседничка (която едвам оживя след атентат от талибаните), а под панталона на JT се подават веселите чорапи. Няма лошо, защо (поне за времето на един форум) да не гледаме света откъм веселата му страна?

Празнуване на Рамадан-Байрам и Прайд парада с халал чорапи юни 2017г
Празнуване на Рамадан-Байрам и Прайд
парада с халал чорапи юни 2017г
Министър-председателят Джъстин Трудо е обичан от мюсюлманите в Канада. Той посрещна лично сирийските бежанци. В знак на уважение към него, една торонтийска чорапна фабрика, която произвежда "халал" чорапи, му подарява един чифт чрез депутата Omar Alghabra, от Мисисага. С тези чорапи на дъгова шарка, на 25 юни 2017г Трюдо се включва в най-голямото събитие на ЛГБТ (гей обществото) в Канада. На чорапите са отпечатани полумесец и надпис на арабски „Ейд мубарак!“ (Щастлив празник!). Интернет просто беше утрепан с този факт. Защото JT едновремено честваше Рамадан-Байрама и Прайд парада. Известно е, че тези две неща са несъвместими предвид строгите мюсюлмански закони срещу "другите". Когнитивен дисонанс, който се прощава на хубавите хора. Но и хубавият човек загатва на всички по свой начин, че празниците са хубаво и важно нещо. И е добре да превърнем света в празник, а не в ненавист и омраза.


Канадският министър-председател може да е всичко друго, но не и стандартният скучен премиер в стандартен скучен черен костюм. А ексцентричните чорапи са запазена негова марка.

Тези чорапи управляват Канада. Чорапите на Джъстин Трюдо, за които всички говорят. Чорапната игрa. Чорапната дипломация. Tова са само част от "готините" заглавия в пресата. Интересна е статията "Годината през чорапите на JT", в която под снимка с крак, обувка, шарен чорап - се изброяват международните изяви на собственика на чорапите - канадският премиер Justin Trudeau за 2017г. И се извеждат като цитати най-значимите му, общочовешки, миролюбиви, либерални послания.

април 2018, Канада


Preview Large Images
Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement