Общество, политикаВсички автори
Канада втора най-добра страна в света (Българи в Канада)
Канада втора най-добра страна в света

Автор: МаГИ


Торонто центърът
Торонто центърът
Излезе анализът "Доклад за 2018 най-добри страни", от Wharton School на Университета в Пенсилвания и глобалната потребителска статистика на фирма Y & R's BAV Group. Този анализ съдържа класиция на 80 изследвани страни и цели да разкрие как се възприемат нациите в глобален мащаб.

На първите три места в класацията са Швейцария, Канада и Германия. САЩ са седми.

В изследването са участвали 21 117 души от 36 държави от Северна и Южна Америка, Азия, Европа, Африка и Близкия изток. От респондентите 12 114 са от добре информирани елити, a 6016 са хора, които вземат бизнес решения. Класацията е изготвена според възприятията на респондентите за държавите включени в проучването, въз основа на общо 65 критерия, които описват една модерна и успешна страна.

Класирани са 80 страни, според 65 атрибута. Сред тях са: икономически ръст, бизнес климат, туризъм, човешки права, качеството на живот, култура и др., които заедно определят успеха на всяка страна като съвременна нация.

Ето и топ 10 на най-добрите държави в света според тази класация:
Швейцария, Канада, Германия, Великобритания, Япония, Швеция, Австралия, САЩ, Франция, Холандия

Канада получава високи оценки (в десятката) по следните критерии: най-благоприятна за бизнес, най-модерна, предприемачество, качество на живот, започване на бизнес, най-перспективна страна, централни офиси на световни корпорации, отглеждане на деца, прозрачност, зелен живот, образование, удобно пенсиониране, права на жените.

София пред НДК
София пред НДК
България заема 56-о място
През миналата година е била доста по-назад, на 63-то място. Пред България са Румъния (54) и Словения (53). България изпреварва Латвия, която е 59-та.
Още пред България са Виетнам (44), Коста Рика(45), Доминиканската република (46).

Интересни факти, които изследването разкрива:
57% от респондентите казват, че светът е вървял към по-лошо през последните години. Само 1/3 вярват, че светът е сигурен, а 70% са с усещането, че световната икономика се влошава, независимо от статистиките на правителствата.
3/4 са на мнение, че интернет ги е превърнал в глобални граждани.
Швейцария е №1 защото балансира между цената за икономически просперитет и цената на човешките права.
75% свързват икономическия просперитет и щастието с равенство между половете.
90% смятат, че жените и мъжете трябва да са с равни права. Но само 62% са на мнение, че жените и мъжете имат равни възможности за развитие, като този % пада много надолу в някои страни.
Отново става ясно, че военната сила и икономическата мощ вече не са ключовите фактори, определящи успеха на марката на дадена страна. Например, по военна мощ САЩ са на първа позиция, Русия на втора, но като държави заемат съответно 7-мо и 26-то място.
Запитаните (т.н. глобални граждани) оценяват 12 световни лидери. Най-големи оценки получават Ангела Меркер и Джъстин Трюдо.
От 65 на 54% са намалели привържениците на мисленето "моята страна трябва да е отворена за имигранти". Но въпреки това, запитаните не смятат, че имигрантите са най-важния проблем. Тероризъм, неравенство на доходите и климатичните промени са поставени като главни проблеми за решаване.

25 яну 2018
По материали от интернет. Aвторови снимки от Торонто и София.


CN кулата от брега

Пред аквариума

По брега на езеро Онтарио

Старият квартал Annex

Preview Large Images
Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement